ΦΩΝΙΑΤΡΙΚΗ

Η χρήση φωνής σε επαγγελματικό ή ερασιτεχνικό επίπεδο, προυποθέτει την κατάλληλη φωνητική καλλιέργεια–παιδεία, αλλά και την προστασία τόσο της λαρυγγικής συσκευής όσο και των διαρθρωτικών της υποσυστημάτων (φάρυγγας, αντηχεία ρινικής και στοματικής κοιλότητας).

Η διατήρηση ακόμη και βελτίωση της φωνής είναι μια αδιάκοπη προσπάθεια που συνεργός της οποίας είναι ο ειδικός φωνίατρος.

O Ωτορινολαρυγγολόγος Dr. Λαζαρίδης Νικόλαος στο ιατρείο του πραγματοποιεί λεπτομερή φωνιατρική εξέταση και βιντεοκαταγραφή των κινούμενων φωνητικών χορδών, με τη χρήση σύγχρονων ενδοσκοπίων, σε συνδυασμό με την εξατομικευμένη λήψη ιστορικού και φωνητικών πρακτικών του κάθε εξεταζόμενου. Με τον τρόπο αυτό ανιχνεύονται ακόμη και ανεπαίσθητες διαταραχές τοποθέτησης της φωνής ή του σώματος ή ακόμη και φωνητικά επιζήμιες διατροφικές συνήθειες.

Με βάση τη λαρυγγοσκόπηση και σε στενή συνεργασία και διάλογο με τον εξεταζόμενο, ο ιατρός είναι σε θέση να σας επεξηγήσει όλες τις πιθανές διαταραχές και τους λανθασμένους τρόπους εκφοράς της φωνής. Βασική επιδίωξή του είναι η διάγνωση της δυσφωνίας και η υπόδειξη υιοθέτησης σωστού τρόπου φώνησης ή βελτίωσης της ήδη υπάρχουσας.